Anne Weyer – Larsen har invitert kunstnerne Marthe A Andersen, Aurora Passero, Eirik Senje og Nebil Zaman til å stille ut i den ærverdige sorenskriverboligen på Wergelandshaugen. Villaen er tegnet av Eilif Arneberg og ble bygget i 1921 av skogeier Hans Gustav Høibraaten. Høibraaten ønsket et herskapelig hus til sin familie, og kontaktet sin svoger den kjente maleren Henrik Sørensen, som spurte  sin gode venn Arnstein Arneberg. Sorenskriverboligen er bygget i klassisistisk stil fra slutten av 1700-tallet, og pietetsfullt restaurert både utvendig og innvendig. Wergelandshaugen har søkt å finne tilbake til husets originale farger, og også mønstre og stilarter som ble brukt i herskapshus på 1920-tallet.

Marthe A Andersen er performance- og videokunstner. Hun vil vise en video og ha flere performancer i løpet av utstillingsperioden.
Hun jobber blant annet med filosofien rundt tid og historie, noe som passer til stedet da huset har sin historie fra  1921. Wergelandshaugen som sted har også en spennende historie og dukke ned i. Aurora Passero, Eirik Senje og Nebil Zaman vil vise fysiske arbeider i den ærverdige boligen. Felles for verkene de viser her er en form for sublimitet og nærvær av materialitet.

Tittelen Hushold betyr sosiologisk personer som bor i samme hus.
I denne utstillingen bor verkene til de ulike kunstnerne i samme hus.

For mer informasjon se Wergelandshaugen og facebook event

Besøksadresse:
Eidsvollbakken 33 
2080 Eidsvoll