Pressemelding Thaddeus Strode, Galleri K 2010

Pressemelding Thaddeus Strode, Galleri K 2010

THADDEUS  STRODE     PSYCHIC FIELDS AND PATHWAYS

VERNISSAGE    fredag 26. februar kl. 19.00 – 21.00


Galleri K har gleden av å invitere til utstillingsåpning med den Los Angeles-baserte kunstneren Thaddeus Strode (f. 1964). Dette er kunstnerens andre utstilling i Galleri K. Strode, som er kjent for å jobbe med en rekke medier i tillegg til maleri og tegning, viser ti mixed media-arbeider. Verkene bærer preg av visuelle og tematiske konflikter. Som vold og håp er behandlet often med ironisk? Humor\istisk måte. Bruk av pastose maling og grafitti i deler av lerretet mens resten er beholdet hvit. 

”Det lar seg ikke gjøre å forestille seg at Strodes arbeide skulle funnet sin form andre steder enn i Los Angeles”  skrev kritikkeren Tommy Olsson om utstillingen i 2006  ( Kunstkritikk.no). Strode tilhører en generasjon kunstnere som beveger seg fritt innenfor sjangere fra "høy- og lavkultur", subkulturer og møter mellom europeisk og amerikansk historie som Dario Argento horror filmer.  I likhet med eldre kunstnere kjent fra Los Angeles-scenen, spiller tegneserier en sentral rolle i kunsten hans. Det var gjennom å studere tegneseriefigurer Strode lærte seg å tegne. Men det er kanskje horror-tegneserier som Daredevil ogTales of the Unexpecteds teatrale, mørke og ofte bisarre verdener som har hatt størst betydning for dette bemerkelsesverdige kunstnerskapet.

Det som kjennetegner Strode er likevel en særegen visuell evne til å sammenføye motstridende formale elementer i komposisjoner med sterke abstrakte kvaliteter. Bak de ofte utfordrende referansene og psykedeliske visjonene i bildene finnes det visuell intelligens og konsekvens som overskrider trend og fascinasjon. Dette får Strode til å utmerke seg blant de mange kunstnerne som appellerer til street attitude, og bidro til hans europeiske gjennombrudd med utstillingen "Ghosts Adrift" i Kunstverein Heilbronn, Køln, i 2000.